Svíčková s knedlíkem
Knedlík
20g droždí rozdrobte
2 lžíce vody
½ lžičky datlového sirupu
Uděláte kvásek
Přidáte:
320 g špaldové celozrnné
pšeničné mouky
150 - 170 ml vlažné vody
2 lžičky mletého lněného semínka
Špetku soli
Nechte kynout na teplém místě.
Po vykynutí udělejte 2 šišky a dejte vařit do vroucí vody nebo vařte v páře 20 minut. Po uvaření knedlík propíchejte špejlí.
Omáčka
160 g mrkve
70 g petržele
40 g cibule
70 g celeru
Vše nakrájejte.
1 lžíce domácího bujónu
10 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
6 kešu oříšků
200 ml vody
Uvařte a rozmixujte.
Dochuťte šťávou z citronu.
Tempeh
½ tempehu nakrájejte na plátky
2 stroužky česneku nastrouhejte
1/2 lžíce lahůdkového droždí
Sladká paprika a uzená paprika
2-3 lžíce tamari
Vše promíchejte a obalte tempeh. Dejte na pečící papír.
Pečte: 180°C asi 7 minut, otočte a pečte dalších 7 minut
Na ozdobu máte sušené brusinky. Po obědě nezapomeňte na ovoce, aby byly chutě vyvážené.